Tiramisu kockice

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
21254670
Tiramisu kockice
Fotografije: Diana Kostova
4 / 5sa Videom
05/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Italijanski kolači nemaju konkurenciju, zato ćemo vas danas iznenaditi sa ovim neverovatnim tiramisu kockicama, koje uopšte nisu komplikovane za pripremu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 žumanca i 4 belanca za koru
  • šećer u prahu - 150 g
  • brašno - 120 g
  • skrob - 30 f
  • kakao - 1 supena kašika, prirodan
  • liker - 30 g, Amareto, za prelivanje kore
  • kafa - 2 šolje, jak espreso, za prelivanje kore
  • jaja - 5 žumanaca, za krem
  • šećer u prahu - 120 g, za krem
  • maskarpone - 700 g, sir
  • vanila - 1 kesica ili ampula
  • želatin - 12 listova, beo
  • rum - 4 ml
  • limun - 2 supene kašike, sok
  • šećer - 1 supena kašika
  • pavlaka - 200 - 300 ml, tečn a
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • kakao - u prahu, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste pripremili koru, prvo umutite žumanca sa polovinom šećera u prahu. Posebno umutite belanca sa prstohvatom soli na čvrst sneg i na kraju ih umutite sa preostalim šećerom u prahu. Treba da budu mnogo tvrda. Pažljivo pomešajte belanca sa žumancima. Prosejte brašno sa skrobom i pomešajte sa smesom od belanaca i jaja.

Na kraju pomešajte sa kakaom. Sipajte smesu u pleh, obložen papirom za pečenje i stavite koru da se peče 15 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Gotovu koru ostavite da se ohladi i izvadite na rešetku. Čim se potpuno ohladi, prelijte je smesom od likera i jakog espresa.

Za pripremu krema prethodno potopite želatin u hladnu vodu, da omekša. Na pari (ne vrela voda) zajedno umutite žumanca. šećer u prahu za krem, vanilu, dok ne dobijete pen u. Iscedite mekani želatin i dodajte ga u lagano ugrejan rum i sok od limuna.

Smesu od želatina sipajte u smesu od jaja i dobro promešajte. Ostavite krem da se ohladi. Nakon toga ga umutite i dobro pomešajte sa maskarponeom. Posebno umutite pavlaku sa vanilin šećerom i ddoajte je u smesu koja je već počela da se želira.

Ovako prirpremljenim kremom pokrijte koru i dobro poravnajte. Ostavite u frižideru na 4-5 sati. Pre serviranja isecite na kockice. Servirajte tiramisu kockice obilno posute kakaom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Boki Lazic
Boki Lazic
Vredelo je truda
30.01.2021 22:43