Način pripreme
Da biste pripremili koru, prvo umutite žumanca sa polovinom šećera u prahu. Posebno umutite belanca sa prstohvatom soli na čvrst sneg i na kraju ih umutite sa preostalim šećerom u prahu. Treba da budu mnogo tvrda. Pažljivo pomešajte belanca sa žumancima. Prosejte brašno sa skrobom i pomešajte sa smesom od belanaca i jaja.
Na kraju pomešajte sa kakaom. Sipajte smesu u pleh, obložen papirom za pečenje i stavite koru da se peče 15 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Gotovu koru ostavite da se ohladi i izvadite na rešetku. Čim se potpuno ohladi, prelijte je smesom od likera i jakog espresa.
Za pripremu krema prethodno potopite želatin u hladnu vodu, da omekša. Na pari (ne vrela voda) zajedno umutite žumanca. šećer u prahu za krem, vanilu, dok ne dobijete pen u. Iscedite mekani želatin i dodajte ga u lagano ugrejan rum i sok od limuna.
Smesu od želatina sipajte u smesu od jaja i dobro promešajte. Ostavite krem da se ohladi. Nakon toga ga umutite i dobro pomešajte sa maskarponeom. Posebno umutite pavlaku sa vanilin šećerom i ddoajte je u smesu koja je već počela da se želira.
Ovako prirpremljenim kremom pokrijte koru i dobro poravnajte. Ostavite u frižideru na 4-5 sati. Pre serviranja isecite na kockice. Servirajte tiramisu kockice obilno posute kakaom.
Komentari