Kockice paradajz pirea

01/10/2017
"Super prelog! Kako se nismo setili do sad?"
Priprema35 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno75 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 505
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1.5 - 2 kg
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supene kašike
  • biber - 1 kašičica
  • kese za led - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz se opere i oljušti, Dobro je da paradajz od kojeg će se praviti pire, bude zreo da se lakše oljušti.

Oljušteni paradajz se stavlja u odgovarajuću šerpu i lepo se pasira, nakon toga se stavljamo na umerenu vatru da se kuva 5 minuta (kad provri). Čim pire provri, stavlja se so, šećer i biber.

Kad se pire skuva skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi, kad se ohladi procedimo kroz sitnu cediljku ili gazu (ne čekamo da se lepo ocedi da ne bi bilo previše gusto, a i da se ne baci mnogo paradajza).

Nakon toga punimo kesice za led i zaledimo u zamrzivaču. Kad vam zatreba paradajz pire, otkinite jednu ili nekoliko kockica i dodajte u jelo koje pripremate.

Možete dodati i sveže začine po vašem ukusu, stavite ih i kad se pire ohladi, neposredno pre punjenja. Da bi se lakše napunili pire, ja sam koristila flašu vode one sa nastavkom (sportske).

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar