Način pripreme
Mikserom mutite jaja sa šećerom 10 minuta dok ne pobele. Pomešajte ulje i sveže mleko i dodajte tečnost lagano, nastavit da mutite još oko minut.
Pomešajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Dodajte suve sastojke postepeno u tečnost i mutite spatulom. Ugrejte rernu na 160 stepeni.
Sipajte smesu za koru u kalup, sa ivicama koje se otvaraju, prečnika 20 cm, prethodno obložite ivice i dno papirom za pečenje.
Pecite koru dok ne bude gotova, oko 45-50 minuta, trudite se da ne otvarate rernu dok se kora ne podigne i zapeče.
Izvadite koru iz pleha i ostavite da se ohladi.
Ugrejte 500 ml mleka u šerpi na vatri.
Pomešajte brano, šećer u prahu i kakao i posebnoj posudi.
U preostalom mleku umutite jaje. U tu smesu dodajte suve sastojke i promešajte, nakon toga lagano i uz neprestano mešanje sipajte smesu u vrelo mleko. Dodajte mlevene lešnike. Mešajte dok se krem ne zgusne, i skinite posudu sa vatre.
Dodajte kockice iseckanog maslaca i mešajte dok se ne rastopi. Isecite koru po sredini horizontalno, tako da dobijete dve kore.
Stavite donju koru u odgovarajući tanjir. Prelijte filom i stavite drugu koru i ponovo prelijte
filom.
Oblikujte tortu.
Sa strane stavite mlevene orahe. Odozgo ukrasite rastopljenom nutelom i listićima bele čokolade.