Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Čokoladna torta sa domaćom nutelom

Čokoladna torta sa domaćom nutelom

Čokoladna torta sa domaćom nutelom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
12
"Kalorije od ukusnih domaćih čokoladnih torti se ne računaju, jeste li znali?"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • ulje - 200 ml
  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kakao - 2 supene kašike
  • za fil
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 1 komad
  • kakao - 6 supenih kašika
  • brašno - 6 supenih kašika
  • lešnici - 200 g, mleveni
  • maslac - 200 g
  • šećer u prahu - 200 g
  • za ukras
  • eurokrem - 100 g, nutela
  • orasi - 200 g, mleveni
  • bela čokolada - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom mutite jaja sa šećerom 10 minuta dok ne pobele. Pomešajte ulje i sveže mleko i dodajte tečnost lagano, nastavit da mutite još oko minut.

Pomešajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Dodajte suve sastojke postepeno u tečnost i mutite spatulom. Ugrejte rernu na 160 stepeni.

Sipajte smesu za koru u kalup, sa ivicama koje se otvaraju, prečnika 20 cm, prethodno obložite ivice i dno papirom za pečenje.

Pecite koru dok ne bude gotova, oko 45-50 minuta, trudite se da ne otvarate rernu dok se kora ne podigne i zapeče.

Izvadite koru iz pleha i ostavite da se ohladi.

Ugrejte 500 ml mleka u šerpi na vatri.

Pomešajte brano, šećer u prahu i kakao i posebnoj posudi.

U preostalom mleku umutite jaje. U tu smesu dodajte suve sastojke i promešajte, nakon toga lagano i uz neprestano mešanje sipajte smesu u vrelo mleko. Dodajte mlevene lešnike. Mešajte dok se krem ne zgusne, i skinite posudu sa vatre.

Dodajte kockice iseckanog maslaca i mešajte dok se ne rastopi. Isecite koru po sredini horizontalno, tako da dobijete dve kore.

Stavite donju koru u odgovarajući tanjir. Prelijte filom i stavite drugu koru i ponovo prelijte

filom.

Oblikujte tortu.

Sa strane stavite mlevene orahe. Odozgo ukrasite rastopljenom nutelom i listićima bele čokolade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: