Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Savijene pitice

Savijene pitice

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Savijene pitice
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Kako god da ih savijete, ovim piticama je suđeno da završe u vašem stomaku"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 7 komada
  • so - 1 prstohvat
  • kiselo mleko - 5 supenih kašika
  • sir - 1 1/4 šolje, kozije
  • soda za hleb - 1 prstohvat
  • ulje - 7 kašičica
  • jaja - 3 komada, mala
  • začini - miks za posipanje
  • sveže mleko - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojimo 7 kora za pitu. Savijamo koru na pola. U posudi viljuškom pomešamo 2 jajeta i jedno belance. U kiselo mleko stavljamo sodu i promešamo.

U jaja u posudi dodajemo i kiselo mleko, u koje smo stavili sodu. Izmrvimo sir, i njega dodajemo unutra u druge sastojke. Sve dobro promešamo.

U savijenu koru stavljamo po 1 kašičicu ulja. Posle stavljamo po 4 supene kašike od kaše i namažemo. Uzmimamo dva kraja i savijamol po oko 2 cm ka unura, i nakon toga uvijamo 3-4 puta.

Dobijamo savijene pitice. U maloj posudi umutimo žumance i sveže mleko i premažemo pitice koje smo savili. Poređamo pitice u pleh, obložen papirom za pečenje.

Posipamo ih miksom semenki. Pečemo na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne budu gotove.

Jedemo ih sa mlekom dok su još tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: