Način pripreme
Odvojimo 7 kora za pitu. Savijamo koru na pola. U posudi viljuškom pomešamo 2 jajeta i jedno belance. U kiselo mleko stavljamo sodu i promešamo.
U jaja u posudi dodajemo i kiselo mleko, u koje smo stavili sodu. Izmrvimo sir, i njega dodajemo unutra u druge sastojke. Sve dobro promešamo.
U savijenu koru stavljamo po 1 kašičicu ulja. Posle stavljamo po 4 supene kašike od kaše i namažemo. Uzmimamo dva kraja i savijamol po oko 2 cm ka unura, i nakon toga uvijamo 3-4 puta.
Dobijamo savijene pitice. U maloj posudi umutimo žumance i sveže mleko i premažemo pitice koje smo savili. Poređamo pitice u pleh, obložen papirom za pečenje.
Posipamo ih miksom semenki. Pečemo na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne budu gotove.
Jedemo ih sa mlekom dok su još tople.