Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Paštida - jevrejski slani kolač

Paštida - jevrejski slani kolač

PetyaPetya
Kuvar
5714280
Paštida - jevrejski slani kolač3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
16
"Ko bi rekao da su slani kolači toliko ukusni"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 5 g
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 120 g
  • maslac - 100 g, rastopljen
  • za nadev
  • pečurke - 200 g (iz konzerve ili sveže)
  • luk - 1 glavica
  • krem sir - 125 g
  • jaja - 2 komada
  • salama - 100 g (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite nadev, tako što u tiganju propržize, tačnije izdinstajte iseckan luk i pečurke.

Ostavite da se ohladi. Nakon toga dodajte umućena jaja i krem sir. Smesu dobro promešajte.

Za to vreme promešajte testo od navedenih sastojaka uz pomoć drvene kašike ili žice.

Sipajte u namazan pleh, a po sredini stavite nadev. Ja sam koristila kalup za kuglof i nadev sam sipala po sredini testa u krug.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Napomena: U nadev možete dodati još sastojaka po vašoj želji, kao što su kiseli krastavčići, masline, kukuruz i dr.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: