Meki domaći kolači

Iliana DimovaIliana Dimova
Početnik
414394k61
Meki domaći kolači
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 7
19/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Da li je danas bio naš red da častimo mekim domaćim kolačima ili vaš"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo kiselo mleko (2 šolje) i dodajemo sodu za hleb i prašak za pecivo.

Promešamo i kad kiselo mleko nadođe, sipamo rastopljenu i hladnu mast

Dodajemo šećer u prahu, vanilu i jaje. Nastavljamo da mutimo i postepeno sipamo belo brašno, dok ne zamesimo testo koje se ne lepi.

Velikim, metalnim špricem pravimo ružice i stavljamo ih u pleh, obložen papirom za pečenje.

Stavljamo kolače da se peku u prethodno ugrejanoj rerni na 160-170 stepeni, dok ne budu gotovi, pazimo da ih ne prepečemo.

Gotove kolače obilno posipamo šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: