Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Mamina pita sa ratlukom

Mamina pita sa ratlukom

Galya VasilevaGalya Vasileva
Početnik
16265
Mamina pita sa ratlukom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Od maminih zlatnih ruku - pita sa ratlukom, čudo"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, fine
  • ratluk - 2 kutije
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • maslac - 30 g
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje
  • za sirup
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • voda - 2 šolje
  • vanilin šećer - 1 pakovanje
  • cimet - 2 prstohvata
  • rum - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jmaja, šećer i maslac, dodajte ulje i na kraju brašno sa praškom za pecivo.

Ratluk isecite na male komade. Namažite koru smesom, u jedan kraj po širini poređajte ratluk, uvijte u čvrste rolate i stavite u pravougaoni pleh.

Za jedan rolat koristite dve kore. Preostali nadev ravnomerno rasporedite preko pite.

Pecite u prethdno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 35 minuta. Isecite na male komade i ostavite da se ohladi

Za pripremu sirupa rastvorite šećer u vodi, nakon toga stavite vanilin šećer, cimet i rum.

Rum će dati drugačiju aromu sirupu. Preko hladne kore sipajte topao sirup.

Ostavite da odstoji jednu noć.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: