Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Pečena rebra sa krompirom

Pečena rebra sa krompirom

Pečena rebra sa krompirom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"U potrazi smo za doktorom, koji će nam prepisati dijetu sa pečenim rebrima i krompirom, hitno je!"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 500 g (isečena na male komadiće)
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 600 - 700 g
  • so
  • majčina dušica
  • ruzmarin
  • belo vino - 1 šoljica
  • voda - 1 šoljica
  • pileći bujon - 1 kockica
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite rebra. U tiganju sa malo ulja propržite ih sa svih strana.

Ogulite, operite i isecite krompir na kolutiće. Stavite ih u tepsiju, u kojoj ćete ih peći. Dodajte kašiku ulja, pa promešajte.

Isecite luk. Dodajte ga u tepsiju sa krompirom. Izmrvite kockicu bujona.

Rasporedite rebra preko. Sipajte vodu i vino. Posolite i začinite.

Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite sat - sat i po na 200 stepeni.

Nakon toga sklonite foliju i vratite tepsiju u rernu, da se sve peče, dok se ne stvori zlatna korica.

Posipajte svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: