Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra sa krompirom u foliji

Svinjska rebra sa krompirom u foliji

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
1244898135
Svinjska rebra sa krompirom u foliji
Fotografije: Natalia Petrova
1 / 4
14/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Da, da, znamo da je leto i da treba da uđemo u formu, ali i okruglo je oblik, zar ne? Zato nama dve porcije aromatičnih svinjskih rebara sa krompirom!"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebarca - 800 - 900 g
  • krompir - 10 - 15 komada
  • univerzalni začin - 2 supene kašike, za svinjetinu
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • belo luk - svež, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rebra isecite na po jedno (ako nisu isečena).

Krompir oljuštite, operite i isecite na zalogaje. Stavite rebra i krompir u posudu, pospite ih začinima i uljem i lepo promešajte.

Na dno velokog pleha stavite foliju (nemojte je kidati od rolne), na foliju sipajte i rasporedite meso i krompir i odozgo pokrijte folijom.

Odsecite foliju i lepo uvijte sve ivice, da dobijete koverat.

Stavite pleh da se peče u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, nakon toga pojačajte na 200 stepeni i pecite još 20 minuta i poslednje pažljivo otkinite gornji deo folije i pecite još 10 minuta.

Nakon toga izvadite i pospite mladim belim lukom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: