Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Pečena rebra sa karijem

Pečena rebra sa karijem

Pečena rebra sa karijem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Uvek uzimajte gladnike za primer, čim se govori o jelu - oni će vam reći da sa karijem pečena rebra budu najukusnija i najaromatičnija"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 600 g
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • soja sos - 50 ml
  • biber - 2 prstohvata, veća
  • so - po ukusu
  • kari - 1 - 2 kašičice
  • luk - za serviranje
  • slanina - za premazivanje roštilja
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo marinadu od soja sosa, karija, bibera, soli i ulja.

Namažemo svinjska rebra sa obe strane i ostavljamo ih pokrivene folijom u frižideru da se začine 1 sat.

Ugrevamo roštilj, namažemo mašću i stavljamo rebra da se peku. Okrećemo kad dobro porumene.

Zajedno sa rebrima stavljamo i glavice luka da se začine od sokova rebara.

Serviramo na tanjiru porciju rebara sa pečenim glavicama luka i turšijom. Sipajte čašu vina i krenite u napad.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: