Nutela čizkejk

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638792k159
Nutela čizkejk
Fotografije: Anonymous
3 / 4
31/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Neodoljivo čokoladno iskušenje koje se krije u frižideru"

Potrebni sastojci

  • keks - 250 g
  • maslac - 100 g
  • nutela - 400 g (ili drugi sličan krem)
  • krem sir - 500 g
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci su dovoljni za pleh prečnika 20 cm.

Keks dobro sameljite u blenderu ili isitnite, pa zatim pomešajte sa maslacem i šećerom u prahu. Smesa za osnovu čizkejka ne treba da bude kao testo, već da više podseća na mokar pesak. Rasporedite je na dno pleha, pa onda pomoću šolje ili kašike poravnajte.

Pokrijte folijom i stavite u frižider, dok napravite krem.

Nutelu ili neku vrstu čokolade pomešate sa krem sirom, pa mutite mikserom, dok ne dobiete homogenu smesu.

Zatim dobijeni krem rasporedite preko testa od keksa. Dobijeni čizkejk stavite u frižider najmanje na 4-5 sati, a najbolje je da prenoći.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: