Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Torta sa keksom i nutelom

Torta sa keksom i nutelom

Torta sa keksom i nutelom
Fotografije: Tsvetanka Tsvetanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
3 min.
Ukupno
33 min.
Porcije
10
"Samo kada biste znali koliko je ukusna, ne biste sedeli i čitali, nego biste odmah krenuli po sastojke"

Potrebni sastojci

  • keks - 500 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • maslac - 250 g
  • šećer u prahu - 200 g
  • nutela - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo uzimamo kalup sa ivicama koje se otvaraju. Uvijamo providnom folijom dno i ivice. Mleko i 50 g šećera pomešajte.

Keks potopite u mleko i poređajte u kalup.

Kravlji maslac pomešajte sa šećerom u prahu. Čokoladu malo ugrejte i dodajte postepeno u maslac. Mutite mikserom na visokoj brzini.

Namažite mali sloj preko reda keksa. Nakon toga drugo red, pa namažite sa malo krema. I tako nastavite, poslednji red treba da bude keks.

Stavite da se stegne 20 minuta u zamrzivaču.

Izvadite u stavite na poslužavnik.

Sa preostalim kremom namažite celu tortu, odozgo i sa strane, da pokrijete rupice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: