Način pripreme
Pomešajte mleko, gaziranu vodu, sodu i so po ukusu. Spanać operite ipo želji iskidajte (ja sam ostavila cele listove).
Namažite pleh. Razvucite kore i dve stavite na dno pleha. Nožem isecite krst po sredini. Stavite još jednu i prelijte sa 1-2 supene kašike mleka sa vodom.
Stavite od spanaća i izmrvljenog tofu sira. Odozgo 1 list kora, koje namažite sa malo ulja. Nakon toga još 1, pa sa mlekom, pa 1 supena kašika ulja i nakon toga tofu. Posle 1 supena kašika mleka, 1 supena kašika ulja, 1 supena kašika mleka i spanać. Ponovo 1 supena kašika ulja, 1 supena kašika mleka, 1 supena kašika ulja i tofu. Tako ponovite dok ne onu samo tri.
Preko jednog od ova tri lista stavite spanać i tofu. Sledeća je sa uljem, a posle rasporedite preostali deo mleka.
Pitu stavite da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 160-170 stepeni, prvo samo na donjem grejaču, a posle uključite i gornji.