Korisni keksići sa speltom i ovsenim pahuljicama

07/04/2018
"Bez emulgatora, konzervanasa i veštačkih boja - ovi domaći keksići sa speltom i ovsenim pahuljicama su stvarno odlični "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano212
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno od spelte - 120 g
  • ovsene pahuljice - 6 supenih kašika, fine
  • smeđi šećer - 4 - 5 supenih kašika
  • bademi - 3 - 4 supene kašike, mleveni
  • vanilin šećer - 8 g
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • sojino mleko - 4 supene kašike (može i kokosovo)
  • jaja - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte sve sastojke - prvo suve, nakon toga i tečne. Mešajte kašikom dok ne dobijete homogenu smesu i dobijete meko testo.

2. Uzmite kašikom od njega iz rasporedite u okrugao oblik na papiru za pečenje. Ostavite razmak, zato što će keksići malo narasti.

3. Stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni 20-25 minuta ili dok ne dobiju tamnu boju po ivicama.

4. Čim ih izvadite iz rerne ostavite da se ohlade, zato što ako ih budete pitali dok su topli, slomiće se, zato što su meki. Kad se ohlade stvrdnu se i budu hrskavi.

Za još zdraviju varijantu, smeđi šećer možete zameniti medom po ukusu.

Odgovarajući su za jelo u svako doba.

Neka vam je slatko!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti