Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Gnezda»Gnezda srca od mlevenog mesa i jaja

Gnezda srca od mlevenog mesa i jaja

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Gnezda srca od mlevenog mesa i jaja
Fotografije: Iliana Dimova
7 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Znate li da je za neku gospodu ovo najviši oblik romantike"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 g, mešano
  • jaja - 2 komada
  • hleb - 1 kriška
  • sveže mleko - za krišku
  • čubar
  • kumin
  • biber
  • origano
  • piskavica
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo mleveno meso sa kriškom hleba bez kore koja je prethodno natopljena u svežem mleku. Začinjavamo mleveno meso sa začinima u količini prema ukusu.

Od zamešanog melvenog mesa oblikujemo dve jednake lopte. Od preklopljene aluminijumske folije pravimo oblik srca. Stavljamo ih u posudu za pečenje u kojoj ćemo peći gnezda.

Unutar kalupa stavljamo papir za pečenje, da se ne polepi melveno meso po foliji. Unutra oblepimo kalupe s mlaevenim mesom i oblikujemo gnezda u oblik srca. Tako pravimo dva gnezda srca. Stavljamo da se zapeku blago u rerni.

Kada mleveno meso promeni boju i blago se zapeče, razbijemo u svako gnezdo po jedno sveže jaje i ponovo zapečemo u rerni dok ne bude gotovo.

Da se ne bi prepeklo možemo da prekrijemo odozgo aluminijumskom folijom ali ne čvrsto.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: