Gnezda od mlevenog mesa sa jajima

31/10/2017
"Jednostavno za pripremu, nepretenciozno, ali veoma ukusno jelo, savršeno za sve prilike "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano773
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se pomeša sa začinima, prezlom i sitno iseckanim svežim peršunom. Podeli se na 4 jednaka dela od koji se oblikuju ćuftice i uz pomoć prstiju ili kašike se u centru oblikuje gnezdo.

Poređaju se u namazan pleh i u svako gnezdo razbijte po jedno jaje. Jelo se peče u veoma ugrejanoj rerni dok ne porumeni meso i dok se jaja ne ispeku.

Po želji se može izrendati malo kačkavalja preko svakog gnezda i da se vrati u rernu da se kačkavalj zapeče.

Servira se toplo sa prilogom po izboru (prženi krompirići, koji izgledaju kao štapići i salata)

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar