Način pripreme
1. Oljuštite i isecite krompir na krugove debljine oko 0.5 cm ili malo više. Patlidžane takođe oljuštite i isecite na malo tanje krugove, i stavite u posoljenu vodu na oko 20 minuta, da se ocedi gorak sok. Dobro operite i ocedite.
2. Lepo namažite dno pleha sa polovinom ulja i poređajte po jedan sloj krompira, odozgo rasporedite polovinu maslaca, na tanke kriške i posolite. Pospite mladim lukom i belim lukom, isečenim na krugove, i poređajte sloj patlidžana. Ako ne mogu da stanu u jedan red, preklopite ih malo. Odozgo pospite preostalim uljem i sipajte malo vode.
3. Uvijte pleh aluminijumskom folijom i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni 40 minuta, nakon toga skinite foliju i pecite dok ne dobije lepu boju.
4. Umutite jaja sa dve vrste pavlake, malo soli, belog bibera po ukusu i parmezanom.
Prelijte jelo i ponovo vratite u rernu, da se uhvati svetlozlatna korica.
Prijatno!