Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Slani rolat»Pileći rolat sa topljenim sirom

Pileći rolat sa topljenim sirom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pileći rolat sa topljenim sirom1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Pomoći ćemo vam da ostavite utisak na goste ako nam nakon toga pomognete sa tanjirima!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 pile
  • so
  • biber - mleveni
  • vino - 100 + 100 ml, belo
  • ruzmarin
  • majčina dušica
  • beli luk - 2 čena, istucan
  • praziluk - 1 komad
  • pečurke - 300 g
  • kukuruz - 2 kašike
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • senf - 2 kašike
  • topljeni sir - oko 200 g
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Celo pile se odvoji od kostiju, pri čemu se sklanjaju krilca i sve kosti. Treba da se dobije veliko parče piletine koje se stavlja u posudu. Natrlja se solju, biberom, posipa se ruzmarinom i majčinom dušicom, preliva se vinom i ostavlja se tako pola sata.

Zaprže se iseckani praziluk, beli luk i sitno isečene pečurke. Izdinstaju se dok dobro ne omekšaju i začinjavaju se solju i biberom.

Mariniranu piletinu namažite sa malo senfa i topljenog sira, rasporedite zaprženo povrće. Ako ga je mnogo, ne stavljajte sve. Poređajte odozgo kriške kiselih krastavčića, kukuruz, kriške kačkavalja i opet namažite topljenim sirom.

Pažljivo uvijte piletinu u rolat i zatvorite je čačakalicama ili uvijte koncem. Prebacite rolat u namazanu posudu za pečenje i prelijte ga sa malo masnoće i još 100 ml vina.

Stavite da se peče pod folijom 45 minuta u zagrejanoj rerni. Sklonite foliju, prelijte sokom i ponovo vratite u rernu da se dopeče. Čim je skoro gotovo, izvadite ga, namažite sa malo topljenog sira i pospite kačkavaljem.

Vratite pileći rolat sa topljenim sirom da se zapeče dok ne preplane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: