Pile sa povrćem u vatrostalnoj posudi

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
11/04/2018
"Napravili smo ga u vatrostalnoj posudi da možemo da ispratimo ceo proces kuvanja "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano736
  • Pregledi tokom meseca85
  • Pregledi tokom sedmice26
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • krompir - 3 - 4 komada
  • luk - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • miks povrća - 1 pakovanje
  • začin za piletinu - 1 kašičica
  • začin od povrća - 1 kašičica
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • majčina dušica
  • maslac - 20 g
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pile i dobro ga natrljajte začinom za pile, solju i alevom paprikom. Isecite krompir, luk, šargarepu i papriku i zajedno sa miksom od povrća ih dobro promešajte sa začinima i uljem.

Sipajte vodu da ne preliva mnogo povrće, jer u vatrostalnoj posudi neće uvreti, nakon toga stavite pile po sredini.

Stavite parčiće maslaca odozgo i pokrijte poklopcem. Pecite dok ne uvri voda sklanjajući na kraju poklopac i stavite ostatak maslaca preko pileta i povrća.

Pecite bez poklopca da se dobro zapeku pile i povrće.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar