Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Dinstani zec»Zec u glinenoj posudi sa povrćem

Zec u glinenoj posudi sa povrćem

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Zec u glinenoj posudi sa povrćem
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
255 min.
Porcije
4
"Ko zamakne u šumu, završava u posudi za pečenje ili u ovom slučaju u glinenoj posudi u društvu povrća"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad, ceo
  • slanina - 100 g
  • šaragrepa - 2 - 3 komada
  • luk - 1 - 2 glavice
  • krompir - 4 - 5 komada
  • beli luk - 6 - 7 čenova
  • pečurke - 250 g, sveže
  • paradajz - 2 - 3 komada ili sok od paradajza
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • lovorov list
  • soja sos
  • so
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Zec se natrlja začinima, po želji se špikuje sa belim lukom ili slaninom.

Začinjeni zec se stavlja u glinenu posudu. Oko njega se stavlja očišćeno i na krupno isečeno povrće. Dodaje se malo soli, ulja i vode, koja može da bude po želji zamenjena pivom ili vinom.

Glinena đuvečara se poklapa i stavlja se u hladnu rernu.

Peče se oko 3-4 sata na tihoj vatri.

Pred kraj pečenja se sklanja poklopac da se zec u đuvečari ukusno zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: