Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pile sa krompirom u vatrostalnoj posudi

Pile sa krompirom u vatrostalnoj posudi

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Pile sa krompirom u vatrostalnoj posudi1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Znate kakva su jela spremljena u vatrostalnoj posudi, zar ne? Toliko ukusna da nikada nisu dovoljna!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg, celo ili samo bataci
  • krompir - 800 g, svež
  • voda - 50 ml
  • so
  • šareni biber
  • sok od limuna - 2 kašike
  • biber - 1 kašičica, ravna
  • ulje - oko 50 - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite veliku vatrostalnu posudu sa poklopcem i stavite na dno malo ulja koje treba da razmažete ravnomerno po dnu i zidovima.

Pileće meso se deli na procije, ako koristite celo pile. Parčići se dobro natrljaju začinima i prelivaju se sokom od limuna. Ostavljaju se pola sata na hladnom.

Krompirići se očiste i iseku ako je potrebno. Sipaju se u posudu za pečenje i takođe se začine začinima odokativno.

Odozgo se raspoređuju parčići piletine, pri čemu se blago pritiskaju u krompir. Preliva se vodom i mlazom ulja. Stavlja se poklopac i stavlja se da se peče na 200 stepeni na oko 30-40 minuta.

Nakon toga možete da sklonite poklopac i da zapečete još desetak minuta (ili dok sastojci ne budu gotovi) bez njega.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: