Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Školjkice od testa sa kobasicom

Školjkice od testa sa kobasicom

Školjkice od testa sa kobasicom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Odlične ne samo za doručak, nego za jelo tokom celog dana"

Potrebni sastojci

  • suvi kvasac - 7 g
  • voda - 100 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 prstohvat
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 550 g
  • žumanca - 2 komada, za premazivanje
  • susam - za posipanje
  • kobasica - 100 g, špek
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte brašno, si, šećer i suvi kvasac i dobro ih pomešajte u posudi. U sredini napravite udubljenje i sipajte toplo sveže mleko i vodu. Promešajte viljuškom, uzmite od brašna tako da dobijete gusto testo.

Pospite bršnom radnu površinu i sipajte testo, zamesite srednje meko testo i ostavite da nadođe 40 minuta. Kobasicu isecite na krugove, a njih isecite na dva dela. Nadošlo testo razvucite na koru, čašom isecite krugove.

Stavite polovinu salame i presavijte na dva dela, da se dobije školjka. Učvrstite ivice i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Nakon 10 minuta namažite umućenim žumancem i pospite susamom. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Odličan doručak za svaki dan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: