Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Ćuftice od palente sa kobasicom i paradajz sosom

Ćuftice od palente sa kobasicom i paradajz sosom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k142
Ćuftice od palente sa kobasicom i paradajz sosom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
14/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Ako iz kuhinje dolazi božanstvena aroma, znači da se na ringli krčakju ćuftice od palente sa kobasicom i paradajz sos"

Potrebni sastojci

  • kukuruzni griz - 80 g, za palentu
  • jaja - pola komada
  • parmezan - 40 g
  • maslac - 15 g
  • kobasica - 500 g, teleća, sirova
  • paradajz sos - 600 ml (začinjen bosiljkom)
  • luk - pola manje glavice
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • bujon - 270 ml, od pečuraka
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte bujon od pečuraka u posudi na ringli. Kada provri, smanjite temperaturu i dodajte kukuruzni griz u tankom mlazu, uz neprestano mašanje.

Mešajte dok se ne zgusne (oko 10 minuta) na slaboj temperaturi. Sklonite sa ringle, dodajte parmezan i maslac i dobro promešajte.

Ostavite da se prohladi i dodajte jaje, mešajući dobro dok se ne upije u smesu. Nakon što se ohladi, oblikujte male loptice od palente.

Izvadite unutrašnjost kobasica i isecite ih na zalogaje. Oljuštite i isecite luk na sitno. Zagrejte maslinovo ulje u velikom, dubokom tiganju na ringli na umerenoj temperaturi.

Propržite isečene parčiće kobasice oko 5 minuta. Dodajte luk i pržite, mešajući još oko 5 minuta.

Dodajte paradajz sos, začinite solju i biberom i ostavite sos da se krčka na slaboj vatri oko 20 minuta.

Pred kraj kuvanja dodajte loptice palente, poklopite i kuvajte na slaboj vatri još oko 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: