Način pripreme
Operite i osušite kolenicu. Oštrim nožem napravite razreze na mesu. Stavite kolenicu u šerpu sa hermetičkim zatvaranjem i prelijte vodom. Dodajte so po ukusu, nekoliko zrna bibera i 2 lovorova lista.
Stavite na ringlu i kuvajte na slaboj vatri 60 minuta.
Oljuštite i isecite krompir i luk na krupne kocke. Šargarepu i pečurke isecite na četvrtine, a tikvice - na trake. Oljuštite patlidžan, isecite na kocke, posolite i ostavite sa strane da se ocedi.
Sklonite kosti već skuvanom mesu i isecite na krupnije parčiće. Začinite solju, biberom i alevom paprikom.
Povrće stavite u veliku posudu i promešajte sa istim začinima.
U glinenu đuvečaru stavite ulje, deo povrća, meso i ostatak povrća. Prelijte sastojke bujonom, toliko da ih prekrije i dodajte vino.
Stavite glinenu đuvečaru u hladnu rernu, zagrejte do 180 stepeni i nakon što provri pecite 2 sata.