Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjska kolenica sa kiselim kupusom u đuvečari

Svinjska kolenica sa kiselim kupusom u đuvečari

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Svinjska kolenica sa kiselim kupusom u đuvečari
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
300 min.
Ukupno
315 min.
Porcije
4
"Večna klasika zbog koje ćemo uvek ostavljati kiseli kupus - Svinsjka kolenica sa kiselim kupusom u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 koamd, kisela glavica
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • biber
  • kolenica - 1 komad, oko 1, 5 - 2 kg
  • beli luk - za špikovanje
  • kobasica - 2 - 3 komada, po izboru
  • začini - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo na sitno glavicu kiselog kupusa i razvučemo polovinu kupusa na dno đuvečare. Prelivamo odozgo masnoćom i preko nje stavljamo svinjsku kolenicu, špikovanu sa belim lukom i začinjenu začinima po izboru.

Odozgo i sa strane se stavlja preostali kupus, pro čemu kolenica treba da bude potpuno pokrivena. Sipate sasvim malo vode i stavljate u rernu da se peče oko 4-5 sati na tihoj vatri.

15 minuta pre nego što izvadiete jelo iz rerne, možete da dodate kobasice za još bolji ukus kolenice sa kiselim kupusom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: