bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Bljine»Carske ruske palačinke

Carske ruske palačinke

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Carske ruske palačinke
13/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
"Da li sada razumete zašto su ruske palačinke bile deo doručka Ruske carske porodice"

Potrebni sastojci

  • maslac - 200 g
  • jaja - 10 žumanaca
  • šećer - 1/2 šolje
  • brašno - 120 g
  • pavlaka - 2 šolje, tečna
  • ulje - 40 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac se istopi i ostavlja da se ohladi do sobne temperature. Dodaju se žumanca i 100 g šećera i promeša se, dok se meša samo u jednom pravcu.

Brašno se pomeša sa dve trećine pavlake. Zagreva se, ne da provri, a meša se dok se ne zgusne. Sklanja se i stavlja u posudu sa ledom. Meša se dok se potpuno ne ohladi.

Dodaju se jaja sa šećerom i maslacem i ostatak pavlake. Ruske palačinke se prže u zagrejanom tiganju, namazanom masnoćom. Ne okreću se, jer je testo veoma tanko i pokidaće se.

Nakon što se isprže dobro na srednjoj vatri, okreću se direktno u tanjir. Između palačinki se pospe preostali šećer. Serviraju se sa slatkom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: