Način pripreme
Iseckajte sitno luk i beli luk. Ostalo povrće i secite na kockice, patlidžan oljuštite i ostavite da odstoji 20 minuta sa solju, da se odvoji gorak sok. Šargarepu izrendajte krupnije ili isecite uz pomoć ljuštilice na tanke kriške.
Arpa testeninu skuvajte u vreloj, posoljenoj vodi.
Maslinovo ulje ugrejte u velikom tiganju i dinstajte luk i beli luk.
Dodajte tikvice, šargarepu, patlidžan i papriku i pržite, mešajte često.
Stavite jedan paradajz, isečen na kockice, pospite prstohvatom šećera i kuvajte sve na tihoj vatri još 10 minuta. Začinite solju i biberom.
Kuvanu fidu ocedite, ostavite malo od tečnosti. Dodajte u povrće i promešajte. Dodajte i začine.
Sve sipajte u pleh i poravnajte. Na zapečeno jelo stavite drugi paradajz, isečen na tanke kriške. Pospite obilno rendanim, dimljenim kačkavaljem, pospite alevom paprikom i stavite da se zapeče 30 minuta.
Servirajte sa svežom majčinom dušicom.