Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Zapečeno jelo sa arpa testenininom iz rerne

Zapečeno jelo sa arpa testenininom iz rerne

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363073025
Zapečeno jelo sa arpa testenininom iz rerne
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
2 / 5
14/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Kuva se kao sva ostala zapečena jela, samo nekako ukusnije"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • tikvice - 1 komad
  • patlidžan - 1 komad, mali
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paradajz - 2 komada, svež
  • šargarepa - 1 komad
  • arpa testenina - 250 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • šećer - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike, za dinstanje
  • origano
  • bosiljak
  • majčina dušica
  • kačkavalj - 200 g, dimljen
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte sitno luk i beli luk. Ostalo povrće i secite na kockice, patlidžan oljuštite i ostavite da odstoji 20 minuta sa solju, da se odvoji gorak sok. Šargarepu izrendajte krupnije ili isecite uz pomoć ljuštilice na tanke kriške.

Arpa testeninu skuvajte u vreloj, posoljenoj vodi.

Maslinovo ulje ugrejte u velikom tiganju i dinstajte luk i beli luk.

Dodajte tikvice, šargarepu, patlidžan i papriku i pržite, mešajte često.

Stavite jedan paradajz, isečen na kockice, pospite prstohvatom šećera i kuvajte sve na tihoj vatri još 10 minuta. Začinite solju i biberom.

Kuvanu fidu ocedite, ostavite malo od tečnosti. Dodajte u povrće i promešajte. Dodajte i začine.

Sve sipajte u pleh i poravnajte. Na zapečeno jelo stavite drugi paradajz, isečen na tanke kriške. Pospite obilno rendanim, dimljenim kačkavaljem, pospite alevom paprikom i stavite da se zapeče 30 minuta.

Servirajte sa svežom majčinom dušicom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti