Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Đevreci sa kačkavaljem i semenkama

Đevreci sa kačkavaljem i semenkama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Đevreci sa kačkavaljem i semenkama
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Miris ovih đevreka će probuditi i najveće spavalice u kući"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml, toplo
  • kvasac - 7 g, suv
  • ulje - 30 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 450 g, belo
  • za nadev
  • kačkavalj - 150 g, fino izrendan
  • za premazivanje i posipanje
  • med - 2 supene kašike, tečan
  • voda - 2 supene kašike
  • seme maka
  • susam
  • kim
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte mleko, kvasac, prstohvat soli, šećer i 3-4 supene kašike brašna. Promešajte i ostavite da nadođe.

Preostalo brašno prosejte i u sredini napravite udubljenje, i sipajte nadošao kvasac, preostalu so i zamesite srednje tvrdo testo.

Oblikujte lepu loptu i ostavite tako u namazanoj posudi da nadođe oko 1 sat. Gotovo testo podelite na 10 delova.

Po želji koristite vagu za merenje testa. Svaki deo razvucite na dugačak pravougaonik, pospite izrendanim kačkavaljem i uvijte fitilj.

Uvijte po dva fitilja, uvijte u đevrek, ivice učvrstite, Gotove đevreke ostavite da nadođu. Nakon toga ih namažite medenom vodom (med, rastvoren u vodi), pospite kimom, semenom maka i susamom.

Pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti