Način pripreme
1. Očistite lignje tako što odvojite samo plastični štapić u unutrašnjosti svake. Najmanje čak i ne moraju da se čiste.
Operite tekućom vodom, nemojte previše da ne bi oprali miris mora i esenciju morskog ploda. Dobro osušite, ostavite da se ocedi na ubrusu.
2. U čistu kesu sipajte brašno, prah od jaja i malo soli. Stavite i lignje u kesu i dobro protresite da se zalepi smesa za pohovanje na njih.
3. Ugrejte ulje na jakoj vatri, jedan stepen ispod maksimalnog. Sipajte lignje u veliku cediljku ili sito i protresite da se odvoji višak brašna. Ako koristite fritezu u koju može puno da stane - to je najbolja varijanta, zato što ćete staviti sve odjednom - zbog veće količine ulja, neće se desiti da se temeperatura brzo padne. Ako pržite u tiganju, pržite u nekoliko puta. Dva minuta je dovoljno, zato što ako preterate osušiće se.
4. Izvadite na ubrus da se ocedi višak masti.
Na kraju na kratko ispržite i papričice - njihov ukus ide dobro uz lignje i odličan su spoj.
Servirajte tople, posute krupnijom soli i kriškama limuna po želji. Prijatno!