Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Hrskave bejbi lignje

Hrskave bejbi lignje

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Hrskave bejbi lignje
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
4 min.
Ukupno
24 min.
Porcije
4
"Predstavljamo vam jednog od finalista u kategoriji Savršeno meze za pivo - hrskave bejbi lignje"

Potrebni sastojci

  • bejbi lignje - 1 kg
  • brašno - 8 supenih kašika
  • prah od jaja - 3 - 4 supene kašike
  • so - krupnija, za posipanje
  • limun - za ukras (po želji)
  • paprike - 200 g, zelene
  • ulje - za prženje (ili maslinovo ulje)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite lignje tako što odvojite samo plastični štapić u unutrašnjosti svake. Najmanje čak i ne moraju da se čiste.

Operite tekućom vodom, nemojte previše da ne bi oprali miris mora i esenciju morskog ploda. Dobro osušite, ostavite da se ocedi na ubrusu.

2. U čistu kesu sipajte brašno, prah od jaja i malo soli. Stavite i lignje u kesu i dobro protresite da se zalepi smesa za pohovanje na njih.

3. Ugrejte ulje na jakoj vatri, jedan stepen ispod maksimalnog. Sipajte lignje u veliku cediljku ili sito i protresite da se odvoji višak brašna. Ako koristite fritezu u koju može puno da stane - to je najbolja varijanta, zato što ćete staviti sve odjednom - zbog veće količine ulja, neće se desiti da se temeperatura brzo padne. Ako pržite u tiganju, pržite u nekoliko puta. Dva minuta je dovoljno, zato što ako preterate osušiće se.

4. Izvadite na ubrus da se ocedi višak masti.

Na kraju na kratko ispržite i papričice - njihov ukus ide dobro uz lignje i odličan su spoj.

Servirajte tople, posute krupnijom soli i kriškama limuna po želji. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: