bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Grickalice uz pivo»Hrskave pohovane lignje sa pivom

Hrskave pohovane lignje sa pivom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Početnik
1k584k150
Hrskave pohovane lignje sa pivom
Fotografije: Vanya Georgieva
02/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
"Umesto da uzimate gotove zamrznute, pogledajte kako se prave najhrskavije pohovane lignje sa pivom."

Potrebni sastojci

  • lignje - 3 kom.
  • jaja - 3 kom
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • pivo - 1 šoljica, svetlo
  • brašno - 4 kašike, belo
  • kukuruzno brašno - 3 kašike
  • prašak za pecivo - prstohvat
  • ulje - za prženje
  • so - po ukusu
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Lingnje najpre očistite i dobro operite, zatim isecite na kolutove debljine oko 1 cm. Sipajte ih u posudu i prelijte pivom i sokom od pola limuna, ostavite ih da odstoje bar 30 minuta.

U drugoj posudi promešajte dve vrste brašna i prašak za pecivo. Umutite jaja i promešajte ih sa brašnom, treba da dobijete gustu kašicu, ako vam se čini dosta gusta možete da dodate malo piva.

Ugrejte fritezu i pohujte svaki kolut, lepo ga potopite u smesu za pohovanje da bi bio hrskaviji. Na kraju ga možete posuri kukuruznim brašnom ili prezlama.

Pržite da dobijete lepu zlatastu boju, nakon toga ih stavljajte na ubrus, da pokupi suvišnu masnoću.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: