Hrskave pohovane lignje sa pivom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
310
02/11/2017
"Umesto da uzimate gotove zamrznute, pogledajte kako se prave najhrskavije pohovane lignje sa pivom."
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 780
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lignje - 3 kom.
  • jaja - 3 kom
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • pivo - 1 šoljica, svetlo
  • brašno - 4 kašike, belo
  • kukuruzno brašno - 3 kašike
  • prašak za pecivo - prstohvat
  • ulje - za prženje
  • so - po ukusu
  • prezle
* merne jedinice
Grickalice uz pivo

Način pripreme

Lingnje najpre očistite i dobro operite, zatim isecite na kolutove debljine oko 1 cm. Sipajte ih u posudu i prelijte pivom i sokom od pola limuna, ostavite ih da odstoje bar 30 minuta.

U drugoj posudi promešajte dve vrste brašna i prašak za pecivo. Umutite jaja i promešajte ih sa brašnom, treba da dobijete gustu kašicu, ako vam se čini dosta gusta možete da dodate malo piva.

Ugrejte fritezu i pohujte svaki kolut, lepo ga potopite u smesu za pohovanje da bi bio hrskaviji. Na kraju ga možete posuri kukuruznim brašnom ili prezlama.

Pržite da dobijete lepu zlatastu boju, nakon toga ih stavljajte na ubrus, da pokupi suvišnu masnoću.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar