Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pisto Mančego (Pisto Manchego)

Pisto Mančego (Pisto Manchego)

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pisto Mančego (Pisto Manchego)
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"U prevodu - veoma aromatično i ukusno jelo bez mesa, koje će vas očarati"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1 komad
  • paprike - 1 zelena + 1 crvena
  • paradajz - 3 komada
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite tikvice na kockice, oljuštite luk i isecite na kockice, očistite paprike od semeki i isecite na kockice.

Blanširajte paradajz, oljuštite i isecite na kockice. U tiganju ugrejte ulje i dodajte sitno isečene čenove belog luka, i pržite kratko.

Dodajte isečeno povrće (bez paradajza), posolite po ukusu i kuvajte na tihoj vatri, dok povrće ne postane providno (ali ne i da postane kašasto). Dodajte isečeni paradajz i kuvajte, ne više od 10 minuta, ako je potrebno posolite.

Namažite tiganj sa dnom koje se ne lepi sa malo maslinovog ulja, ugrejte na tihoj vatri i pecite jaje sa obe strane ne dobije zlatnu boju. Stavite ga u sredinu jela i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: