Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Zapečeni paradajz i tikvice sa sirevima

Zapečeni paradajz i tikvice sa sirevima

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Zapečeni paradajz i tikvice sa sirevima
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
07/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ako se odlučite za ovaj pečeni paradajz i tikvice u rerni nećete pogrešiti, niti ćete ostati gladni"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 komada
  • tikvice - 1 komad
  • sir - 300 g
  • topljeni sir - 100 g
  • aleva paprika
  • kajenski biber - 1 - 2 prstohvata
  • peršun
  • mirođija
  • za sos
  • paradajz - 2 komada
  • luk - pola glavice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvice i paradajz na kolutove. Sir isecite na paričiće. U malo ulja izdinstajte isečen luk, beli luk i paradajz. Posolite i pospite biberom. Sipajte smesu u posudu za pečenje.

Preko nje počnite da ređate tikvicu, paradajz, sir, opet tikvicu, paradajz itd. Isecite čenove belog luka i stavite ih u posudu. Pospite s dve vrste bibera i mlazom ulja ili maslinovog ulja.

Pecite na 200 stepeni 35 minuta. Izvadite i pospite topljenim sirom isečenim na kocke. Vratite nazad u rernu na nekoliko minuta da se istopi. Servirajte sa mlečnim sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: