Način pripreme
1. Prosejte brašno i dodajte mu meki maslac, blago umućena jaja sa prstohvatom soli i šećerom sa vanilom.
2. Zamesite glatko i meko testo. Posipajte malo brašna, ako vam se lepi.
3. Napravite loptu, pa je zavijte u plastičnu foliju u stavite je u frižider na sat vremena. Kada se testo stegne, onda ga na nabrašnjenoj površini razvijte u koru. Razvijena kora treba da bude debljine oko 5 mm.
4. Kalupima za kolače isecite srca i poređajte ih u tavu za pečenje. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 185 stepeni oko 15-18 minuta ili dok blago ne porumene.
5. Dobijeni keks sa maslacem ostavite da se ohladi, a za to vreme otopite belu čokoladu na pari. Pomešajte je sa nekoliko kapi crvene boje za kolače, treba da dobijete jarku boju.
6. Čačkalicom za zube uzmite od čokolade i narctajte srce po ivicama keksića, pa zatim iscrtajte linije, koje predstvaljaju srčani ritam.
Ako se čokolada stvrdnula, onda je ponovo malo zagrejte, da postane tečna, možete kanuti i nekoliko kapi pavlake za kuvanje, da se malo razredi.
7. Ostavite čokoladu da se stvrdne i iznenadite ovim keksićima voljenu osobu!
Uživajte!