Džem od krušaka i jabuka

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
25/04/2018
"Kad nas nije potrebno da birate omiljeno voće - probajte naš džem od jabuka i krušaka "
Priprema50 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno230 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 625
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kruške i jabuke operite i očistite. Isecite ih na komadiće i posipajte šećerom. Ostavite ih da prenoće, da otpuste sok i da se šećer otopi.

Sledećeg dana ih stavite na vatru da se kuvaju, pa dodajte karanfilić. Kuvajte na umerneoj vatri i često mešajte, da ne zagori.

Kada se sirup od džema zgusne, dodajte sirće i sitno iseckane listove rozetle.

Nakon 2-3 minuta sklonite džem sa vatre, pa ga sipajte, dok je još vruć, u čiste i suve zagrejane tegle.

Okrenite tegle naopako, da sotje na poklopcima, dok s eohlade.

Od ove količine se mogu napuniti 10 tegle od 330 ml.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar