Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Džem»Džem od krušaka i jabuka

Džem od krušaka i jabuka

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Džem od krušaka i jabuka
Fotografije: Gergana Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
230 min.
Porcije
10
"Kad nas nije potrebno da birate omiljeno voće - probajte naš džem od jabuka i krušaka"

Potrebni sastojci

  • kruške - 3 kg
  • jabuke - 2 kg
  • šećer - 2.5 kg
  • karanfilić - 5 zrna
  • rozetla - 4 - 5 listova
  • sirće - 2 kašike, vinsko
* merne jedinice

Način pripreme

Kruške i jabuke operite i očistite. Isecite ih na komadiće i posipajte šećerom. Ostavite ih da prenoće, da otpuste sok i da se šećer otopi.

Sledećeg dana ih stavite na vatru da se kuvaju, pa dodajte karanfilić. Kuvajte na umerneoj vatri i često mešajte, da ne zagori.

Kada se sirup od džema zgusne, dodajte sirće i sitno iseckane listove rozetle.

Nakon 2-3 minuta sklonite džem sa vatre, pa ga sipajte, dok je još vruć, u čiste i suve zagrejane tegle.

Okrenite tegle naopako, da sotje na poklopcima, dok s eohlade.

Od ove količine se mogu napuniti 10 tegle od 330 ml.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti