Bonapeti.rs»Recepti»Mlečni proizvodi i zamene»Biljno mleko»Susamovo mleko sa urmama i vanilom

Susamovo mleko sa urmama i vanilom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Susamovo mleko sa urmama i vanilom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
4
"Nežan desert za sve gladnike"

Potrebni sastojci

  • susam - 1 kašičica (beli)
  • urme - 3 - 4 komada
  • med - 1 supenakašika
  • voda - 4 šolje (ako je moguće izvorna)
  • banane - 2 komad, prezrele
  • morska so - 1 mali kristal, za ukus
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Seme susama potopite na 6-8 sati, prelijte ga hladnom vodom, koliko da ga potpuno pokrije. Tako će se pretvoriti u hidratantnu hranu, zasićenog ukusa, koju organizam lako usvaja. Procedite, a vodu bacite.

Susam stavite u blender, sipajte čistu vodu stavite kristal morske soli, vanilu. Meljite dok tečnost ne dobije mlečnu boju.

Urme odvojite od koštica i stavite ih u blender, dodajte bananu, isečenu na komade i jednu prepuno kašiku meda. Ako volite slađe dodajte još meda ili bananu. Meljite. Ako želite možete precediti kroz finu cediljku. Ja nisamo to uradila zato što nisam želela da napitak izgubi vlakna.

Susamovo mleko sa urmama i vanilom je gotovo. Ukusno, hranljivo i korisno.

Savet: Pošto volim slatko koristila sam baš prezrelu bananu, koju sam sa potopljenim susamom stavila u frižider. Mleko, osim toga što je ispalo ukusno i aromatično, od zamrnutog voća je dobilo dodatnu svežinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: