Bonapeti.rs»Recepti»Mlečni proizvodi i zamene»Domaći sir»Nemasni i neslani domaći sitni sir

Nemasni i neslani domaći sitni sir

Potrebitel#184319Potrebitel#184319
Inovator
14822473
Nemasni i neslani domaći sitni sir
Fotografije: Juliya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
"Sitni sir za sve one koji više vole da ga sami pripreme!"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • kiselo mleko - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prokuvajte sveže mleko. Dok se hladi, odvojite kajmak kašikom čim se formira i nastavite dok ne prestane da stvara kajmak.

Vraćamo mleko na šporet i zagrevamo. Dodajte kiselo mleko i rastvorite ga unutra. Kada proključa, smanjimo vatru i sačekamo da se zgrudva.

Povlačimo u stranu i čekamo da se ohladi.

Procedite kroz gazu i konzumirajte domaći sitni sir ili ga ostavite u frižideru 2-3 dana.

Od litra mleka dobija se oko 200-250 g sitnog sira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: