Način pripreme
Oljuštimo krompir i isečemo ga uz pomoć ljuštilice na tanke komade, nakon toga sečemo na tanke ivice.
U posudu stavljamo gotove isečene ivice krompira, i sipamo hladnu vodu sa dve supene kašike soka od limuna. Tako odstoji 10 minuta.
Ocedimo i nakon toga posolimo, izgnečimo rukama i nakon toga operemo, stavimo ih na ubrus da se ocedi voda.
Dodajemo začine i jaje, mešamo da se začini promešaju. Uzimamo kalupe za mafine (ako je moguće najveće), obilno namažemo maslacem i posipamo prezlama.
Stavljamo od krompir štapića u kalupe za madine po dnu i rasporedimo ih po ivicama tako da se dobije oblik gnezda. Pečemo ih u prethodno ugrejanoj rerni oko 10-15 minuta. Vadimo i ostavljamo da se ohlade.
Za to vreme pripremamo mala jaja, na sledeći način: U posudu stavimo sir, sitan sir, krem sir, maslinovo ulje, sitno iseckana pera mladog luka, beli luk u prahu, so i biber po ukusu.
Oblikujemo mala jaja mokrim rukama, treba da dobijemo 12 komada. Pažljivo izvadimo gotova gnezda od krompira, pazimo da se ne slome.
Odozdo po želji stavljamo zelene listove, može od salate, preko njih stavljamo 2 jajeta od sira i polovinu kuvanog jajeta.