Domaće ovčije kiselo mleko

Domaće ovčije kiselo mleko
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 8
29/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije7
"Pogledajte kako da napravite domaće ovčije kiselo mleko - pravi recept, korak po korak"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo procedite meko kroz gazu ili sitnu cediljku. Sipajte ga u veliku šerpu ili ga podelite u dve šerpe.

Obavezno kuvajte mleko na pari, da ne zagori. Kad se podigne, isključite i ostavite da se ohladi, da može, kada stavite prst da ga zadržite.

U tegle sipajte po 2 kašičice kiselog mleka i dobro promešajte, sipajte sveže mleko i ponovo promešajte.

Pokrijte najlon poklopcima i gotove tegle stavite na novine ili kesu.

Uvijte ih u ćebe i ostavite tako 3 sata, nakon toga izvadite i stavite u frižider.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: