Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Hek sa pečenim krompirom

Hek sa pečenim krompirom

ZoriZori
Guru
8932865k
Hek sa pečenim krompirom
Fotografije: Zori
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Ukusna riba i prženi krompir, možete li da pretpostavite šta fali u jednačini"

Potrebni sastojci

  • hek - 3 komada
  • mladi luk - 1 veza, isečen na krugove
  • limun - 1 komad
  • so
  • maslinovo ulje
  • majčina dušica
  • biber
  • krompir - 3 komada
  • za prilog
  • paradajz 3 komada
  • spanać - 1 šaka, svež
  • mladi luk - 3 struka, sitno iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo ribe. Svaku stavljamo na list papira za pečenje. Namažemo ih maslinovim uljem spolja i iznutra. Posipamo ribu majčinom dušicom spolja i iznutra.

Prelivamo sokom od pola limuna, o preostali limun isečemo na kriške i stavljamo u stomak riba. Poređamo iseckan mladi luk ispod i iznad ribe, stavljamo malo i u stomak i dobro uvijamo papirom kao paketić. Prebacujemo u pleh.

Oljuštimo krompir, operemo ga i sečemo na štapiće. Posipamo solju, maslinovim uljem, biberom i promešamo. Prebacujemo u pleh sa dnom koje se ne lepi i pokrivamo listom aluminijumske folije.

Stavljamo dva pleha istovremeno u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni, 30 minuta (na dve srednje rešetke) i sa uključenim ventilatorom.

Paradajz sečemo na kolutove, posipamo mladim lukom, začinimo solju i biberom.

Serviramo hek na tanjiru.

Serviramo sa pečenim krompirom, listićima svežeg spanaća i salatom od paradajza i mladog luka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: