Način pripreme
Pirinač se opere i preliva se vodom. Ostavlja se da se natopi 2 sata. Isplakne se ponovo i ocedi se od tečnosti. Izdinsta se na tihoj vatri sa malo maslinovog ulja zajedno sa tikvicom isečenom na sitne kockice.
Kada sastojci promene svoju boju i dobro omekšaju, smesa se sklanja sa vatre. Ostavlja se da se dobro ohladi i začinjava se. Nakon toga se oblikuju ćuftice koje se uvaljaju u poh i poređaju se u posudu za pečenje. Peku se na 200 stepeni oko 20-30 minuta. Nakon toga ih vadimo i ostavljamo da se ohlade.
Dok se to ne desi, pozabavimo se garnirungom. Za taj cilj operemo krompir pod tekućom vodom, pre toga ga dobro očetkamo. Nakon toga ih isečemo na šajbne, ne ljuštimo ih, i raspoređujemo preko papira za pečenje u posudi. Posipamo ih maslinovim uljem i začinima. Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni u rerni oko 40 minuta. Njima garniramo ohlađene ćuftice.