Pržene špargle sa jajima

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
42
258
06/05/2018
"Imate tačno 10 minuta da pripremite ovu poslasticu - hoćete li uspeti "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 083
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice39
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • špargle - 240 g, zelene
  • mladi beli luk - 3 struka
  • jaja - 2 - 3 komada
  • čeri paradajz - 12 - 15 komada
  • maslinovo ulje - za prženje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Otkinite tvrde i žilave krajeve u dnu špargli, a mladi beli luk očistite od spoljnih slojeva. Nasecite obe vrste povrća na otprilike jednake delove od 1 cm.

Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i u njemu ispržite dok špargla ne promeni boju i beli luk - oko 3-4 minuta.

Stavite ceo čeri paradajz, prethodno opran, i promešajte za kratko, a nakon toga razbijte jaja i ponovo promešajte.

Čim jaja budu gotova, što je veoma brzo, odmah skinite sa vatre i poslužite.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar