Domaći kuvani đevreci

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
246
06/05/2018
"Nemojte se više čuditi kako se prave kuvani đevreci, već zapisujte recept i da nam se sutra pohvalite "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 268
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • so - 2 prstohvata
  • šećer - 1 kašičica
  • voda - 1, 5 šolja, topla
  • ulje - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte sve sastojke u jednoj posudi i zamesite meko testo. Neka testo odmoti oko 30 minuta.

Nakon toga, razvijte testo u deblju koru i čašom većeg prečnika i jednom manjeg prečnika isecite đevreke.

U velikoj šerpi ugrejte vodu i kada ona proključa ubacite đevreke i kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu. To znači da su gotovi. Ocedite ih od vode i stavite ih u jako zagrejanu rernu da uhvate koricu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar