Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Kuvani đevreci

Kuvani đevreci

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Kuvani đevreci
Fotografije: marcheva14
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
16
"Klasični kuvani đevreci - koliko njih možete pojesti?"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 1 pakovanje
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • voda - 300 ml
  • med - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte kvasac sa šećerom i mlakom vodom. Zamesite glatko i tvrdo testo od navedenih sastojaka i ostavite da nadođe.

Gotovo testo razvucite na debelu koru - oko 5 cm. Isecite čapom sa velikim okruglim grlom, a po sredini sa manjim kalupom napravite rupu. Preostalo testo se sakuplja, premesi i koristi za druge đevreke.

Stavite vodu sa medom da provri i unutra stavite đevreke. Kad isplivaju, kuvajte ih 4 minuta. Izvadite ih na rešetku da se ohlade.

Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno ugrejanoj rerni dok ne dobiju lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: