Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Hrskavi domaći đevreci

Hrskavi domaći đevreci

Hrskavi domaći đevreci
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
30/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
5
"Domaći đevreci koji u momentu nestaju iz tanjira u koji dopadnu, tako da požurite da uzmete jedan... ili dva"

Potrebni sastojci

  • voda - 100 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • kvasac - 10 g, svež
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 50 ml
  • svinjska mast - 150 g
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 500 g
  • za nadev
  • belance - 1 komad
  • sir - 150 g
  • za premazivanje
  • žumance - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsku mast izvadite iz frižidera i stavite je na sobnu temperaturu da lepo omeknu. Treba da bude veoma mekana, ali ne tečna.

Sve sastojke stavite (bez svinjske masti) u posudu mini pekare. Dodajte samo pola brašna. Izaberite program za testo i uključite. Sačekajte da se pomešaju sastojci i dodajte polovinu ostalog brašna. Stavite manju količinu svinjske masti i sačekajte da se u potpunosti sjedini.

Kada stavite svu mast. dodajte i ostalo brašno. Testo treba da bude meko i da se ne lepi. Čim mini pekara prestane da mesi, otkrite pola sata.

Kod mene nadolaženje testa traje jedan sat, zato treba da je isključim. Gotovo testo izvadtite i razvijte u pravougaonik. Napravite punjenje, tako što umutite belance viljuškom da se dobij epena i dodajte usitnjeni sir.

TEsto isecite na trake, širine dva prsta. Stavite od punjenja i zatvorite krajeve. NApravite jedan fitilj, a zatim još jedan. Spojte oba fitilja i od njih napravite jedan, vrteći i jedan i drugi istovremeno.

Zatvorite đevrek i stavite ga u tepsiju, obloženu papirom za pečenje. Na isti način postupite i sa ostalim trakicama. Premažite žumancem, uljem i svežim mlekom. Ostavite 30-40 minuta na toplom da naraste. Hrskave domaće đevreke pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 min. ili dok ne budu gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: