Način pripreme
Limun operite i osušite. Koru od 3 limuna narendajte na sitno. Ljuštilicom za povrće oljuštite 8 limuna, ali samo žuti deo kore. Kore i narendanu koru sipajte u veliku teglu i tamo sipajte alkohol. Zatvorite poklopcem i promućkajte, da kore dobro upiju alkohol. Pokrijte krpom i čuvajte na tamnom i prohladnom mestu 15 dana. Svakog dana promućkajte po jedanput ili dva puta. Od oljuštenog limuna možete pripremiti limunadu.
Nakon 15 dana otvorite teglu i dodajte šećer, vodu i sok od jednog limuna. Ponovo zatvorite. Promućkajte energično i ostavite na tamnom i prohladnom mestu na 24 sata. Nakon toga, smesu procedite kroz finu cediljku. Kore iscedite i bacite.
Dobijeni liker sipajte u flašu, zatvorite je i ostavite na tamnom i hladnom mestu na 1 mesec. Nakon toga se može konzumirati.
Kako bi liker ostao bistar, možete ga procediti kroz filter papir za kafu.
Čuvajte u zamrzivaču.
Dobro je da čaše u kojima služite limončelo takođe budu iz zamrzivača i dodajte mrvljnei led u njih.
Pored ovog načina, limončelo se može pripremiti i sa sirupom od šećera i vode, kada su kore od limuna odstajale dovoljno vremena u alkoholu. Skuvajte sirup od šećera i vode, ohladite ga na sobnu temperaturu i dodajte ga u proceđeni alkohol.
Dobro promućkajte.