Način pripreme
Limun dobro operite pod tekućom mlakom vodom i iskoristite grubi deo sunđera za pranje sudova za dodatno čišćenje.
Spoljašnji deo kore limuna narendajte na finom rendetu i pazite da ne narendate beli deo kore.
Sok od limuna procedite i odstranite semenke.
Vodu prokuvajte na vatri u odgovarajućoj posudi, zajedno sa šećerom. Dodajte koru od limuna i kuvajte sve zajedno oko 10 minuta. Nakon toga dodajte sok od limuna i ostavite tešnost da se kuva još 5 minuta, pa je ostavite da se ohladi.
Ohlašeni sirup od limuna sa šećerom prebacite u odgovarajuću staklenu teglu i dodajte votku.
Domaći Limončelo čuvajte na suvom i tamnom mestu otprilike oko nedelju dana, a svaki dan teglu promućkajte.
Nakon tog vremena procedite Limončelo i prebacite ga u staklene flaše.
Liker poslužite ohlađen!